Enter your email address:

Info Terkini Influenza A(H1N1) Di Malaysia

CD Ubuntu 9.04 Destop Edition

Labels: , ,


Hari Jumaat lepas, aku telah menerima bungkusan daripada oberse. Aku pun pelik sapa la yang hantar bungkusan tu.. bila tingo sampul surat Ubuntu.. baru aku teringat 3 minggu lepas aku ada membuat pesanan untuk memiliki cd ubuntu secara percuma...

Sebenarnya aku buat pesanan dapatkan cd Ubuntu ni pun sekadar mencuba sahaja. Ubuntu ni merupakan satu operating System (OS) percuma yang boleh digunakan selain daripada Operating System Windows. Kepada kawan-kawan yang tidak tahu apa itu Ubuntu boleh la baca dalam blog member ni http://melayubuntu.blogspot.com/ aku pun tengah belajar.

Aku suda install dalam pc dan laptop sistem ubuntu ni, best pulak pakai os ni. Apa yang aku tahu ubuntu ni bebas daripada virus dan satu lagi cd original boleh diperolehi secara percuma melalui online sahaja. Untuk menggunakan Ubuntu ni aku perlu banyak belajar dari pakar-pakar sebab banyak benda yang perlu dipelajari.

Screenshot pc aku

Kepada kawan-kawan yang ingin dapatkan Ubuntu 9.04 Destop Edition ni boleh la download sini atau kalau nak request Cd sini



3 comments:
gravatar
Anonymous said...
July 7, 2009 at 12:58 AM  

nak try rqs cd ni juga..

gravatar
A.N.D.I.Z.A.®™ said...
July 7, 2009 at 8:53 PM  

try la tak rugi..barang free

gravatar
~PakKaramu~ said...
July 8, 2009 at 9:37 PM  

Salam ziarah dari Pak Karamu

Post a Comment

You Follower I Follower